6 startposities voor het meten van maatschappelijke impact

Gelukkig gaat het de goede kant op met de COVID-19, steeds minder mensen lijken ziek te worden. De maatschappelijke impact van de ziekte en vooral van de lockdowns overal ter wereld zijn enorm. Het welzijn van mensen, bedrijven en de samenleving staat behoorlijk onder druk.

Het is belangrijk dat we beseffen dat de economische terugval, slechts een deel van het verhaal is. Een integrale benadering van waarde is relevanter dan ooit. Nu we langzaam uit de crisismodus komen, gaan we keuzes maken. Als overheid, als mens en als bedrijf. Keuzes die in eerste instantie gericht zullen zijn op korte termijn en vooral financieel gedreven. Maar laten we wel leren van de ‘bankencrisis’ uit 2008 en 2009 en verder kijken dan korte termijn economische waarde creatie.

Voor bedrijven wordt dit steeds belangrijker. Snijden we in de kosten? Of investeren we in groei? En wat is de waarde van onze producten en diensten? Geloven we nog in onze ‘purpose’? Hoe overtuigen wij onze shareholders en andere stakeholders van onze strategie? Het waarderen van impact kan hierbij helpen. Inzichten uit sociale, economisch en duurzaamheids ‘kapitalen’ zijn slimmer en vollediger dan de alleen op financiële waarden gepresenteerde inzichten. En ja dat past bij de huidige KPI-dashboards.

Dat voor het waarderen van impact veel belangstelling is, blijkt wel uit het aantal downloads van de whitepaper. Weinig tijd? Lees dan deze nieuwe two-pager: 6 startposities voor het meten van maatschappelijke impact. En als je het interessant vindt, ik ga graag met je in gesprek.

Deel dit artikel

Recente nieuwsberichten

Onze klanten

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang onze updates. Geen zorgen voor de hoeveelheid, dit wordt beperkt tot 4 keer per jaar.